Cortenstalen producten corrosiebestendig en duurzaam

Cortenstaal is een staalsoort dat bestaat uit ijzer gemengd met andere materialen zoals fosfor, koper, silicium, chroom en nikkel. Door deze combinatie wordt een mooie roestkleur gevormd. De vintage look die hierdoor ontstaat, maakt het geschikt voor veel toepassingen. Zo wordt cortenstaal voor objecten als bruggen, muren, gebouwen, maar ook voor kunstwerken en decoratie gebruikt. Mulklé Metaal produceert voor u naar wens al uw producten van cortenstaal.  

Waarom kiezen voor cortenstaal? 

Door de corrosiebestendigheid krijgen weersinvloeden minder snel grip op het staal. De lange levensduur maakt cortenstaal ook nog eens een duurzame materiaalsoort. Eenmaal toegepast is er geen nabehandeling nodig en van onderhoud is vrijwel geen sprake.  

Cortenstaal decoratie objecten voor uw tuin

Maak van uw tuin een echte blikvanger door cortenstaal voor decoratie objecten toe te passen. Laat uw tuinbeeld, plantenbakken of andere objecten door ons ontwerpen en maken. Laat ons weten wat uw wensen zijn op het gebied van cortenstaal voor kunstwerken en decoratie en neem contact met ons op.  

Gevelbekleding van cortenstaal 

De prachtige roestbruine kleur van cortenstaal is bij het plaatsen op de gevel nog niet direct zichtbaar. U ziet eerst een metaalachtige kleur als de cortenstaal plaat op de gevel wordt geplaatst. Onder invloed van vocht  gaat de plaat roesten en krijgt het de gewenste roestkleur. De kleur ontstaat door het oxideren. De oxidehuid vormt een laag over het materiaal, waardoor deze niet verder roest en beschermd is tegen het doorroesten.  

Plaatsen van gevelbekleding van cortenstaal 

Bij het plaatsen van gevelbekleding van cortenstaal dient rekening te worden gehouden met het volgende: 

  • Afvoer van het roestwater, dit laat anders bruine vlekken achter 
  • Constante blootstelling aan extreme weersomstandigheden vergroot de kans op slijten 
  • Voldoende ventilatie inbouwen bij het plaatsten van het materiaal 

Advies op maat

De specialisten van Mulklé Metaal komen graag op locatie bij u langs om de situatie te bekijken en advies op maat te geven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.