Onze werkwijze

Wij bij Mulklé Metaal ontzorgen u vanaf de offerte aanvraag tot aan de oplevering. Wij bewaken de kwaliteit, prijs en levertijd tijdens productie. Dit alles tot en met de montage en tenslotte de oplevering. 

Onze werkwijze omvat de volgende werkzaamheden:

  • Uw offerte aanvraag
  • Calculatie
  • Tekenwerk
  • Werkvoorbereiding
  • Productie
  • Nabehandeling
  • Logistiek en montage
  • Oplevering

Uw Offerte-aanvraag

Vanuit de klant wordt een offerte-aanvraag gedaan voor een product of project.  De offerte-aanvraag wordt ontvangen bij onze calculatie afdeling en vervolgens intern met ons team beoordeeld.

Calculatie

Er wordt een calculatie gemaakt en met directie overlegd. Wordt de calculatie goedgekeurd door de directie, dan wordt de offerte opgesteld en uitgebracht aan de klant. Indien nodig wordt de offerte nagebeld voor toelichting.

Tekenwerk in Tekla of Solidworks

Waar nodig wordt er een ontwerp op maat gemaakt. Tekenwerk wordt uitgevoerd door middel van het tekenpakket Tekla of Solidworks. Staalconstructies, trappen en hekwerken worden uitgevoerd volgens EN-1090 klasse 1 of 2

Werkvoorbereiding in Construsteel ERP systeem

Er wordt een orderplanning voor de werkplaats opgesteld en indien nodig worden inkoopdelen besteld. Vervolgens worden er werktekeningen gemaakt en deze worden gekoppeld aan de order. Materialen ten behoeve van een project worden op een aparte locatie in de fabriek verzameld. Wanneer dit compleet is gaat het naar de productie.

Productie in eigen fabriek en werkplaats

De producten geproduceerd door Mulklé Metaal worden in onze eigen fabriek en werkplaats geproduceerd. Onze vakmensen beschikken over de benodigde kennis en ervaring en zorgen ervoor dat het eindresultaat van hoge kwaliteit is.De werkplaatschef controleert tussentijds en bij gereedkomen van de productie. 

Nabehandeling en conservering

Wanneer u kiest voor een stalen constructie is het belangrijk dat deze na de productie een nabehandeling krijgt. Door deze nabehandeling uit te voeren, wordt de levensduur van de constructie verlengt en heeft deze minder onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan poedercoating of het verzinken van de constructies. 

Logistiek en coördineren montage

Coördineren van de montage wordt uitgevoerd door onze logistieke afdeling. Momenteel werken we met één montageploeg. Bij grotere projecten of verschillende projecten tegelijk maken wij gebruik van externe partijen. Er worden montagetekeningen geleverd en wordt gekeken of er machines, andere hulpmiddelen nodig zijn voor het uitvoeren van de werkzaamheden op locatie.

Montage 

Nadat de productie in de werkplaats voltooid is, worden de producten op de bouwplaats of locatie gemonteerd en waar nodig gelast.

Oplevering

Tenslotte wordt het product of project gebruiksklaar opgeleverd aan de klant.

Meer weten?

Heeft u vragen over onze werkwijze, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer!