Cortenstalen producten corrosiebestendig en duurzaam

Cortenstaal is een staalsoort dat bestaat uit ijzer waaraan andere soorten staal zijn toegevoegd zoals fosfor, koper en nikkel. Door deze combinatie ontstaat een mooie roestkleur. Hierdoor wordt cortenstaal veel gebruikt om een vintage look te creëren. Cortenstaal wordt gebruikt voor vele verschillende toepassingen, zoals bruggen, muren, gebouwen, maar ook kunstwerken. Mulklé Metaal produceert diverse producten van cortenstaal. Hieronder vindt u enkele afbeeldingen van eerder uitgevoerde werkzaamheden.

Wat zijn de voordelen van cortenstaal?

Het gebruik van cortenstaal brengt een hoop voordelen met zich mee. Allereerst is cortenstaal licht van gewicht, waardoor het makkelijk in gebruik is. Een ander belangrijk voordeel is dat cortenstaal corrosiebestendig is. Dit betekent dat weersomstandigheden zoals regen en hagel minder invloed hebben op de staalsoort. Cortenstaal gaat dan ook langer mee ten opzichte van andere staalsoorten. Het gebruik van deze cortenstaal is dus duurzaam.

Verder hoeft cortenstaal na de productie van de producten geen nabehandeling te ondergaan zoals poedercoating. Dit is wel het geval bij het gebruik van normaal staal. Daarnaast heeft cortenstaal weinig tot geen onderhoud nodig.

Zijn er nadelen aan het gebruik van cortenstaal?

Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan het gebruik van cortenstaal. Het gaat allereerst om een relatief prijzige materiaalsoort. Echter, hier staat tegenover dat de producten langer mee gaan en weinig onderhoud nodig hebben. Verder is cortenstaal moeilijker te bewerken, dan gewoon staal. Hiervoor zijn speciale lastechnieken nodig. Mulklé Metaal beschikt over de juiste kennis en kunde om deze lastechnieken op de juiste manier uit te voeren.

Wat u wensen ook zijn, Mulklé Metaal maakt cortenstalen producten op maat! Ons vakkundige team staat graag voor u klaar om de producten te produceren. Dit doen wij in onze eigen fabrieken, waardoor wij een hoge kwaliteit kunnen garanderen.

Wilt u weer weten over de mogelijkheden op het gebied van cortenstalen producten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de producten en onze werkwijze.

 

Copyright © Mulklé Metaal 2022 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap