Lasersnijden

Lasersnijden van RVS en cortenstaal door Mulklé Metaal 

Heeft u al eens gedacht aan lasersnijden van roestvrijstaal of RVS? Zowel RVS als cortenstaal wordt voor diverse doeleinden gebruikt. Met lasersnijden van cortenstaal en RVS creëren wij bij Mulklé Metaal de mooiste: 

 • naamborden 
 • kantwerken 
 • maatwerken 
 • plaatwerken 
 • kunstobjecten 
 • zetwerken 
 • laswerken 

Wilt u iets in RVS laten graveren of heeft u iets anders in gedachten? Neem contact met ons op, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn en hoe we u kunnen helpen aan uw plantenbak op maat of een kunstwerk van RVS of cortenstaal. 

Hoe werkt het lasersnijden bij RVS? 

Tijdens het lasersnijden van RVS komt een elektromagnetische stralingsbron vrij die licht uitzendt in een bundel. De laserstraal moet de juiste figuren en afmetingen kunnen snijden. Deze straal moet tot een lichtcirkel worden gefocust waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Door de intensiteit van de straal smelt en verdampt het RVS, waardoor er nauwkeurige gleuven ontstaan. U kunt dit goed terugzien in bijvoorbeeld kunstwerken of kantwerk. Een persoonlijk RVS naambord of RVS kunstobject is bij Mulklé Metaal mogelijk, maar wij bieden u meer. 

Wat is cortenstaal? 

Cortenstaal is bekend onder de benaming COR-TEN-staal of staal dat roest. Wanneer het geplaatst wordt ziet cortenstaal er nog uit als blank staal. Na een tijdje gaat het langzaam roesten en krijgt het de uitstraling van cortenstaal. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie (het roesten) sterk vertraagt. Om cortenstaal te kunnen verwerken, wordt dit met de laser gesneden. 

Cortenstalen producten corrosiebestendig en duurzaam 

Cortenstaal is een staalsoort dat bestaat uit ijzer met daaraan toegevoegd fosfor, koper en nikkel. Door deze combinatie ontstaat een mooie roestkleur. Dit is de reden dat cortenstaal wordt regelmatig wordt gebruikt om een vintage look te creëren. Cortenstaal wordt onder meer gebruikt voor: 

 • Bruggen 
 • Muren 
 • Gebouwen 
 • Kunstwerken 

Wat zijn de voordelen van cortenstaal? 

Cortenstaal is licht van gewicht, waardoor het makkelijk in gebruik is. Bovendien is cortenstaal corrosiebestendig. Hierdoor hebben weersomstandigheden zoals regen en hagel minder invloed op de staalsoort. Cortenstaal heeft een langere levensduur dan andere staalsoorten en dus duurzaam. Na productie hoeft het cortenstaal geen nabehandeling te ondergaan en heeft het weinig onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot normaal staal. 

Nadelen van cortenstaal 

Cortenstaal is een relatief prijzige materiaalsoort. Daarnaast is cortenstaal moeilijker te bewerken, dan gewoon staal, waardoor er speciale lastechnieken voor nodig zijn. Mulklé Metaal beschikt over de juiste kennis en kunde om deze lastechnieken op de juiste manier uit te voeren.  

Lasersnijden cortenstaal 

Tijdens het lasersnijden van cortenstaal komt een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bundel. Om met de laserstraal de juiste figuren en afmetingen te kunnen snijden, moet de straal tot een lichtcirkel worden gefocust, waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Doordat de intensiteit van de straal groot wordt, smelt en verdampt het cortenstaal waardoor er nauwkeurige gleuven ontstaan. Dit is goed terug te zien in bijvoorbeeld een naambordje of een kunstwerk. Wilt u graag uw tuin verfraaien met een meubel van cortenstaal? Mulklé Metaal kan door middel van lasersnijden elk gewenst object van cortenstaal voor u realiseren. 

Welke voordelen biedt het kanten van plaatwerk? 

Het kanten van plaatwerk brengt de volgende voordelen met zich mee: 

 • Eenvoudige manier om plaatwerk snel te bewerken en in de gewenste positie te brengen 
 • Het materiaal wordt sterker, omdat er een vorm in wordt gemaakt 
 • Een mooie afwerking zonder lasnaden. Wanneer losse delen aan elkaar worden gemaakt houdt men een lasnaad over die vaak lastig weg te werken is 

Waar wordt het zetten van plaatwerk toegepast? 

Het zetten van plaatwerk wordt in verschillende situaties toegepast, zoals voor: 

 • Afbouw van woningen 
 • Afbouw van bedrijfspanden 
 • Afwerking van keukens (bijvoorbeeld in een bakkerij of restaurant) 
 • Afwerking van bijvoorbeeld tuinmeubels 

Nieuwste technieken bij Mulklé Metaal 

Bij het kanten van plaatwerk gebruiken wij de nieuwste technieken. Wij beschikken over een moderne kantbank, met bijbehorende hulpmiddelen. Dit biedt ons de mogelijkheid een hoge kwaliteit plaatwerk te buigen en meetnauwkeurigheid continue te garanderen. Bij Mulklé Metaal kanten wij op hoog niveau en staan wij voor vakmanschap.  

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van het zetten of kanten van plaatmateriaal? Kom met ons in contact en laat u verrassen door de opties die wij u bieden. 

Neem contact op

Mulklé Metaal B.V. logo
Mulklé Metaal B.V.

Stel uw vraag

Lasersnijden