Mulklé Metaal uw adres voor lasersnijden van cortenstaal en RVS 

Met lasersnijden van RVS en cortenstaal in de omgeving van Zwolle graveren wij alles naar wens voor u in RVS, maar maken wij ook de meest bijzondere: 

 • Maatwerken 
 • Kantwerken 
 • Plaatwerken 
 • Naamborden 
 • Laswerken 
 • Kunstobjecten 
 • Zetwerken 

Kom met ons in contact en laat ons weten of u een bijzonder object uit RVS of cortenstaal wilt laten lasersnijden.   

Cortenstaal: staal dat roest 

Cortenstaal wordt ook wel COR-TEN-staal genoemd. Hoewel cortenstaal bij plaatsing nog de uitstraling van blank staal heeft, zult u ervaren dat het langzaam maar zeker gaat roesten, naarmate de tijd vordert. Het gevolg is een prachtige roestkleur die zorgt voor een bijzonder effect. 

Corrosiebestendige, duurzame staalsoort 

Door de samenstelling van cortenstaal ontstaat de typerende roestbruine kleur. Met een mengsel van staal met koper, nikkel en fosfor is het uitermate geschikt voor het creëren van een vintage look. 

Onder meer de volgende projecten worden met behulp van cortenstaal vervaardigd: 

 • Kunstwerken 
 • Muren 
 • Gebouwen 
 • Bruggen 

Waarom kiezen voor cortenstaal? 

Behalve de warme kleur en de bijzondere uitstraling die met cortenstaal wordt bereikt, is het eenvoudig in gebruik door het lichte gewicht. De corrosiebestendigheid zorgen voor een goede weerbaarheid tegen hagel en regen. Dit draagt bij aan een lange levensduur en dat maakt de keuze voor cortenstaal milieubewuste keuze. Eenmaal klaar, hoeft er geen nabehandeling plaats te vinden en van onderhoud is ook vrijwel geen sprake. Enige nadeel van cortenstaal is voor u misschien de prijs. Deze ligt aanzienlijk vergeleken met andere materiaalsoorten. 

Lastechnieken bij cortenstaal 

Deze staalsoort is lastiger om te bewerken dan gewoon staal. Wij van Mulklé Metaal hebben de kennis en het materiaal in huis om het lassen van cortenstaal in de buurt van Amersfoort goed uit te voeren. Om voor u een bijzonder kunstwerk of een naambord te maken, wordt bij het lasersnijden van cortenstaal gebruikgemaakt van een elektromagnetische stralingsbron. Deze zendt licht uit in een bundel. Voor het snijden van de gewenste afmetingen en figuren worden zeer nauwkeurig gleuven gecreëerd en ontstaat het bijzondere effect dat u graag wilt zien. Laat ons weten wat wij voor u mogen lasersnijden, dan zorgen wij voor een prachtig resultaat. 

Hoe werkt lasersnijden bij RVS? 

Als we in Apeldoorn en omstreken RVS gaan lasersnijden zorgen we ervoor dat het RVS nauwkeurig smelt en verdampt. Dit leidt tot de gleuven die we willen bereiken in de kunstweren van uw keuze. Van kunstobject tot een naambord, bij Mulklé Metaal wordt lasersnijden bij RVS uiterst nauwkeurig uitgevoerd. 

Wat zijn de voordelen van het kanten van plaatwerk? 

Het kanten van plaatwerk gaat niet alleen snel, maar is ook eenvoudig uit te voeren. Doordat er een vorm in wordt gemaakt, wordt het materiaal versterkt. Het resultaat is een prachtige afwerking, waarbij lasnaden niet zichtbaar zijn. Dit in tegenstelling tot het lassen van losse delen, waarbij altijd een zichtbare lasnaad overblijft. 

Toepassing van zetten van plaatwerk 

Zowel bij de afbouw van bedrijfspanden als bij de afbouw van woningen kan het zetten van plaatwerk in Utrecht worden toegepast. Moet er een keuken worden afgewerkt in Almere of zoekt u een goede afwerking van uw tuinmeubels? Ook dat nemen wij op deze manier voor onze rekening. Neem contact met ons op dan gaan wij dit voor u inplannen. 

Mulklé Metaal werkt met de nieuwste technieken 

Voor het kanten van plaatwerk in onder meer Zwolle en Amersfoort gebruiken wij onze moderne kantbank en diverse hulpmiddelen. Hierdoor is het mogelijk plaatwerk van hoge kwaliteit te buigen. Ook kunnen we op deze manier de meetnauwkeurigheid op elk moment garanderen. Hierin is ons vakmanschap duidelijk terug te vinden. Weten wat de mogelijkheden zijn voor het kanten of zetten van plaatmateriaal? Wij vertellen u graag alle mogelijkheden. Neemt u vandaag nog contact met ons op?  

Laat uw reactie achter

 

Copyright © Mulklé Metaal 2023 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap