Gevelbekleding van cortenstaal

Mulkle metaal gevelbekleding cortenstaalCortenstaal, misschien kent u het ook wel onder de benaming COR-TEN-staal of staal dat roest. Wanneer het geplaatst wordt ziet cortenstaal er nog uit als blank staal. Na een tijdje gaat het langzaam roesten en krijgt het de uitstraling van cortenstaal. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie (het roesten) sterk vertraagt. Cortenstaal biedt diverse mogelijkheden. Zo kunt u daar plantenbakken, kunstwerken of andere objecten van laten maken. Een andere mogelijkheid is uw gevelbekleding van cortenstaal voorzien. Kiest u voor gevelbekleding van cortenstaal dan kiest u voor een stoere en robuuste uitstraling. Mulklé Metaal kan dit voor u realiseren. Gevelbekleding in Cortenstaal wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Wij verzorgen gevelsystemen van cortenstaal in verschillende uitvoeringen.

Belangrijke punten bij gevelbekleding van cortenstaal

Wanneer cortenstaal op de gevel geplaatst wordt, heeft deze nog een metaal achtige kleur. Door vocht en regen krijgt de plaat de roestkleur. De kleur ontstaat door een oxidehuid die gevormd wordt door externe factoren. De oxidehuid vormt een laag over het materiaal, waardoor deze niet verder roest en beschermd is tegen het doorroesten van het materiaal. Bij het plaatsen van gevelbekleding van cortenstaal dient rekening te worden gehouden met een aantal belangrijke punten:

  • Er dient rekening te worden gehouden met het afvoeren van het roestwater, dit laat anders bruine vlekken achter.
  • Wanneer het materiaal constant aan extreme weersomstandigheden blootgegeven wordt, is de kans groot dat het snel slijt.
  • Er dient genoeg ventilatie ingebouwd te worden bij het plaatsten van het materiaal.

Gevelbekleding van cortenstaal door Mulklé Metaal

Gevelbekleding van cortenstaal kan alleen op maat geleverd worden. Wij komen altijd de situatie bekijken en geven advies over de diverse mogelijkheden. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. 

Maak a.u.b. uw keuze:

 

Copyright © Mulklé Metaal 2022 - Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Cookieverklaring

Designpro.nl | Z-IM.nl | Sitemap